4 dingen die aftershave NIET zijn

4 dingen die aftershave NIET zijn

1. Het is NIET de mannelijke variant van parfum

Soms wordt het woord aftershave of cologne gebruikt voor alle soorten mannengeuren, maar dat is helaas niet juist. Wij gebruiken zelfs het woord aftershave op onze website om mannengeuren aan te geven, omdat het zo vaak voorkomt dat mensen denken dat alle mannengeuren aftershaves zijn. Een aftershave is een specifieke soort geur en bevat een lage concentratie van pure parfumolie en een hoger percentage alcohol. Als je op zoek bent naar een geur die de hele dag blijft zitten heb je een Eau de Toilette of Eau de Parfum aangezien deze meer pure olie bevatten.

Acqua di Gio Profumo is een goed voorbeeld – het bleeft dagen hangen.

2. Aftershave is NIET alleen om lekker te ruiken

Er is een reden dat een aftershave meer alcohol bevat dan andere geuren. Het alcoholgehalte verzacht de huid en voorkomt roodheid en infecties na het scheren. Dit is wat de prikkelende sensatie veroorzaakt nadat je de aftershave aanbrengt na het scheren – de alcohol reageert op de micro-sneetjes die iedereen krijgt van het scheren. Tegenwoordig zijn aftershaves gemaakt met dezelfde antiseptisch alcohol u in ziekenhuizen zou vinden, maar terug in de dag kappers zou recht omhoog hun aftershaves met rum. Iedereen voor schoten?

3. Aftershave Is Not Keulen

Net als aftershave, cologne wordt soms gebruikt als afkorting voor elke geur voor mannen. Dit is niet helemaal goed en als je een cologne na het scheren u bent helaas doet het verkeerd. Eau de Cologne is een van de oudste vormen van parfum en bevat zeer weinig parfum olie, soms slechts een paar procent. Het neigt ook tot lichtere ingrediënten zoals citroen, limoen, kruiden en jasmijn gebruiken. Dit soort geur is bedoeld om te worden gesproeid of splashed hele dag en niet de antiseptische aspecten van aftershave of de sterkte van een EDT of EDP hebben. Ook is het niet iets te maken met het geslacht te hebben. Voor de grootvader van klassieke eau de cologne, eens een kijkje op onze voorraad van Mäurer & Wirtz 4711 – op de markt sinds 1799.

4. Een Aftershave Lotion is niet echt een Lotion

Dit laatste is van belang om te worden clued op als u op zoek bent naar een nieuwe aftershave kopen uit onze enorme voorraad van de spullen. Er zijn eigenlijk twee typen aftershave lotion en balsem. Veel jongens een beetje verbaasd als ze op zoek bent naar een nieuwe fles en zie Aftershave Lotion afgedrukt op de fles. Vrees niet, dit betekent niet dat uw nieuwe dure fles Terre d’Hermes is gevuld met vochtinbrengende crème. De geur wereld is nog steeds erg Frans en aftershaves het woord lotion eigenlijk gewoon betekent vloeistof. Als u op zoek bent naar iets met een crème-achtige consistentie, je bent na een Aftershave Balm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *