Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Amouage Aftershave & Herengeur

Amouage is een exclusief parfumhuis gevestigd in Oman en is, in zoverre bekend, het enigste parfumhuis dat opgericht is door een echte Sultan en beschikbaar is voor het publiek. Parfumerie is een belangrijk onderdeel van de Oosterse cultuur en in 1983 richtte het Sultanaat van Oman Amouage op om deze traditie voort te zetten in de 21ste eeuw.

De geuren van het parfumhuis, sterk en bomvol lokale ingrediënten, waren niet enkel gemaakt voor het gebruik van de Sultan hemzelf. Amouage is vanaf het begin al een internationaal project geweest, Franse parfumeur Guy Robert creëerde de eerste geur Gold (1983), een intens bloemig geur met krachtige noten van rozenbottel en civet. Amouage werkt vandaag de dag nog steeds samen met externe parfumeurs om voortreffelijke geuren te ontwikkelen. In de loop der jaren staan de luxueuze geuren uit Oman gelijk aan diepe en krachtige Oosterse geuren gemaakt met slechts de beste ingrediënten. Alle parfums zijn verpakt in prachtige flacons die geïnspireerd zijn op de Omaanse cultuur.

Alhoewel het niet erg gewoonlijk is voor Europese mannengeuren, in Oosterse geuren zijn een overvloed aan bloemen te vinden, voornamelijk rozen. Dit kan terug gezien worden in geuren zoals Gold pour Homme (1998), een hout- en bloemachtige geur met rozen, wierook en civet. In het nieuwe millennia bracht Amouage modernere geuren uit zoals de populaire Journey (2008) voor mannen die accenten van peper, bergamot en jenever bevat.
Toon Meer