Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Creed Aftershave & Herengeur

Creed is een Frans parfum- en kleermakerbedrijf opgericht in 1790. Ze staan bekend als 's werelds première makers van geuren en hun niche parfums zijn al eeuwen favorieten van de rijke, beroemde en invloedrijke. Oorspronkelijk was de Creed familie kleermakers en werden ingehuurd door adel, waaronder Koningin Victoria en Graaf Alfred d'Orsay. De familie heeft ook op maat gemaakte geuren uitgebracht in zeer gelimiteerde hoeveelheden. Het was in de eind jaren 70 dat de geuren voor het publiek toegankelijk werden gemaakt. Het is nog steeds een familiebedrijf en wordt momenteel bestuurd door vader en zoon Erwin en Olivier Creed. Samen ontwikkelen ze geuren en dit is hoe de enorm succesvolle Aventus (2010) tot stand kwam.

Een greep uit onze favoriete Creed aftershaves en eau de toilettes zijn Green Irish Tweed (1985), een frisse fougere met citrus en vioolbladeren geïnspireerd op wandelingen op het Ierse platteland. Alhoewel Imperial (1995) een unisex geur is valt deze frisse Middellandse Zee geur met citroen, mandarijn en zeezout vooral in de smaak bij mannen. De houtige Original Vetiver (2004) brengt noten van vetiver, kruiden en citrusvruchten samen met als resultaat een betoverende geur. De recentere Aventus (2010) is de bekendste en populairste geur van het parfumhuis. Een elegante, krachtige geur geïnspireerd door het leven van Napoleon. In deze geur zijn aroma's te vinden van rook, ananas, berk en houtig mos voor een zeer mannelijke geur.

Creed aftershaves worden gemaakt met de beste handgeplukte ingrediënten. De ingrediënten komen van over de hele wereld en schenken de parfum in de flesjes met de hand. In tegenstelling tot veel andere parfumhuizen maken ze geen gebruik van synthetische producten en dierproefen. Het resultaat van het gebruik van zulke fijne producten is dat, net zoals fijne wijn, er elk jaar kleine variaties in de geuren te ruiken zijn. Het woord Millésime geeft aan dat de geur met de fijnste oogst van dat jaar. Het komt vaak voor dat Creed fans elk jaar de nieuwe producties bespreken van de populairste geuren, zoals Aventus. De aandacht voor details zorgt voor een langzaam proces en dit onderscheidt Creed van hun
concurrenten. Het kan voorkomen dat er jaren tussen het uitbrengen van nieuwe geuren zit.
Toon Meer