Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Dunhill Aftershave & Herengeur

Dunhill, of Alfred Dunhill Ltd, is een Brits ontwerp en geurenmerk. Zij zijn de voorlopers van luxe goederen voor mannen en naast mannenkleding en geuren staan ze ook bekend om hun klokwerken, lederen goederen en fijn rookgerei.

Interessant genoeg was Dunhill niet als luxe of kledingmerk opgericht. Het verhaal begint met een jonge Alfred Dunhill die het familiebedrijf overnam, een zadel en paardenwagen bedrijf. Na een tijdje realiseerde Dunhill dat paarden steeds minder in de mode waren en om relevant te blijven begon hij zich te associëren met motorvoertuigen. Hij begon accessoires voor auto's te verkopen die perfect paste bij een hoffelijke heer. Hij noemde deze accessoires “motorities” en Dunhill's goederen bestonden onder andere uit sturen, brillen, klokken en eerste-hulp dozen. Dunhill ontwierp ook kleding die tegen de wind bestand waren en een pijp met een windscherm zodat rokers konden blijven roken met een open auto. Dit leidde ertoe dat Dunhill zijn eigen pijp en aansteker fabriek oprichtte in de jaren 10 en een mannenkleding lijn. Al snel konden klanten Dunhill pakken en aftershave verkrijgen.

Geuren zijn al een lange tijd onderdeel van het merk. De eerste Dunhill geur, Dunhill for Men, werd uitgebracht in 1934. De houtig en kruidige geur bestaat uit een combinatie van bloemen zoals lavendel, roos en iris met accenten van citrus en hout. Het is een klassieke en typisch Britse geur die bij elke heer past. Dunhill Edition (1984) is een nieuwe geur die vandaag de dag nog zeer populair is. Het is een aromatische fougere met krachtige citrusaccenten. Deze geur is verkrijgbaar in een geschenkverpakking met douchegel en aftershave balsem. Dunhill Icon (2015) is een moderne hit en de zware metalen fles en zowel mannelijk als elegant. De geur is een luxe aromatische citrus aroma met een lederachtig en rokerig spoor. Een intensere variant van deze geur, Dunhill Icon Elite, werd uitgebracht in 2016.

Alfred Dunhill was een gedreven en eigenwijze man en zijn eisen voor kwaliteit en elegantie hebben het bedrijf gevormd. Volgens legende werd de Dunhill winkel in Londen geraakt door Duitse bommen in de jaren 40 en de eigenwijze Dunhill, nu een oudere man, verkocht de volgende dag gewoon zijn kleding in de ruïnes.
Toon Meer