Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Givenchy Aftershave & Herengeur

Givenchy, een naam die synoniem staat voor Parijse chique, werd in 1952 opgericht door Graaf Hubert de Givenchy.
Vanwege zijn aristocratische opvoeding, was hij in eerste instantie op weg naar een carrière in de wet, maar zijn hart overwon al snel de wensen van zijn ouders en op de prille leeftijd van 17 jaar kreeg hij de gelegenheid om van wat werkervaring met ontwerper Jacques Fath te genieten. Hij genoot zo veel van deze werkervaring dat hij al spoedig wat verdere ervaring zocht bij ontwerpers zoals Lucien Lelong, Robert Piquet en Elsa Schiaparelli. Zoals te verwachten was na zo'n groot inzicht en ervaring in de mode-industrie, werd Givenchy's debuut collectie een grote hit en hij kreeg veel lof voor de unieke mix van Franse elegantie en Amerikaanse glamour in zijn chique en vrouwelijke ontwerpen.

In 1952 besloot Givenchy om zijn eigen merk en modehuis te stichten en dit deed hij met de lancering van zijn nieuwe collectie, Les Séparables, een collectie van zweverige rokken en gezwollen blouses uit ruwe katoen. In zijn volgende collecties werden ook avondjurken, hoeden en maatpakken tentoongesteld. Het was pas in 1957 dat Givenchy zijn eerste parfum lanceerde, L'Interdit, een delicaat en poederachtig parfum met bloemige en houtige accenten geinspireerd door Audrey Hepburn.

De eerste geurtjes uit de Givenchy collectie van geuren en aftershaves voor heren waren "Eau de Vetiver" en "Monsieur de Givenchy", beide werden in 1959 gelanceerd. Deze geuren waren niet alleen populair onder de meer modieuze mannen van de tijd, maar zelfs nog meer bij het grote publiek, wat natuurlijk Givenchy's reputatie voor de komende decennia cementeerde. Andere populaire geuren in de Givenchy collectie voor heren zijn de aromatische fougere accenten van Xeryus (1989), de pittige en Orientaals warme accenten van Xeryus Rouge (1995), de verleidelijk zoete en houtige Pi (1998), de aromatisch houtige citrus accenten van Givenchy pour Homme (2002), de frisse en pittige accenten van Play for Him (2008) en de balsamisch houtige accenten van Gentlemen Only (2013).

Givenchy – tijdloze schoonheid & klassieke elegantie
Toon Meer