Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Guy Laroche Aftershave & Herengeur

Guy Laroche is een Frans modebedrijf dat in 1957 werd opgericht door de gelijknamige ontwerper. In de modewereld staat hij het best bekend voor zijn ready-to-wear vrouwencollecties en haute couture, maar sommige zullen hem herkennen van de beroemde geuren Fidji (1966) en Drakkar Noir (1982).

Laroche reisde als jongeman af naar Parijs om de kunst van hoedenmakerij te leren. Hij bleef meerdere jaren werkzaam binnen de hoeden wereld. Na de Tweede Wereldoorlog reisde Guy Laroche naar de Verenigde Staten om nog meer kennis op te doen. Toen hij eind jaren 40 terugkeerde naar Parijs begon hij zijn collecties uit te breiden met jurken en andere soorten kledij. In 1957 opende hij zijn eigen winkel en stond hij voornamelijk bekend op zijn pakken en jurken. Het bedrijf groeide en na enkele jaren was het een compleet modehuis. Het merk heeft een lange geschiedenis van samenwerkingen met talenten. Ontwerpers zoals Issey Miyake en Valentino Garavani werkte in hun jongere jaren voor Laroche. Laroche overleed in 1966, maar zijn nalatenschap leeft voort.

Als het aankomt op geuren is de herkenbaarste naam Drakkar Noir. Dit is een zwaardere en mysterieuzere geur van de originele Drakkar uit 1972. Dit was een aromatische fougere geur met noten van citroen, bergamot, verbena, lavendel, pijnboom en patchouli. Alhoewel de originele Drakkar een groot succes was, was het succes niet te vergelijken met dat van Drakkar Noir (1982). De iconische jaren 80 geur is te herkennen aan de donkere fles met scherp wit logo. Het aroma zelf is gelijk aan dat van de originele Drakkar aftershave maar dan met meer frisse kruiden zoals wormhout, jenever, koriander en kaneel. Met als resultaat een mannelijke en intense geur. Het wordt gezegd dat de naam geïnspireerd is op een Vikingsschip. De Drakkar Noir cologne is in meerdere varianten uitgebracht, waaronder Drakkar Dynamik (1999) en de moderne Drakkar Essence (2014).
Toon Meer