Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Iceberg Aftershave & Herengeur

Opgericht in 1974 als dochterbedrijf van de Gilmar Group (opgericht in 1963), ICEBERG werd gestart door echtpaar Silvano en Guiliano net buiten het Italiaanse stadje Rimini. Wat begon als een klein breigoed bedrijf groeide al snel uit tot een iconisch kledingmerk. Met innovatieve en modebewuste ontwerpen, vaak met stripfiguur printjes, ICEBERG was één van de eerste bedrijven die stijlvolle sportkleding produceerde. Vandaag de dag bestaat de collectie uit kleding, schoenen, accessoires, geuren en exclusief mineraalwater. De Gilmar Group is nog steeds een familiebedrijf.

De eerste ICEBERG mannencollectie werd uitgebracht in 1974 en hun eerste vrouwencollectie volgde twee jaar later. In de herfst van 1995 vierde het bedrijf hun internationale catwalk debuut bij de Fashion Week in Milaan. Met grote namen zoals Marc Jacobs en Giambattista Valli in hun portfolio staat ICEBERG bekend om met opkomend talent samen te werken. Hun reclame campagne "I Contemporanei" zorgde voor veel aanspraak. Een serie van portretten van bekende "tijdgenoten" bestaand uit o.a. Andy Warhol, Vivienne Westwood en Franco Moschino geschoten door de bekende fotograaf Oliviero Toscani. ICEBERG heeft ook met meerdere beroemdheden samengewerkt waaronder Isabella Rossellini, Pamela Anderson, Paris Hilton, Sophia Coppola, Naomi Campbell en Iggy Pop.

De eerste ICEBERG geur voor mannen werd uitgebracht in 1991. De kenmerkende Iceberg Homme (1991) is een aromatische, citrusgeur werd gevolgd door de launch van de aromatische Twice (1995), de Oosters en houtige Universe (1997), de aromatische Fluid (2000), de houtig en aromatische The Iceberg Fragrance (2009) en de nieuwere geur Iceberg Man (2015). Meeste van deze geuren zijn de mannelijke variant van een vrouwengeur. De Eau de Iceberg 74 collectie bestaat uit de geraffineerde mannengeuren Eau de Iceberg Pour Homme (2010), Eau de Iceberg Amber (2012), Eau de Iceberg Cedar (2012), Eau de Iceberg Oud (2013) en Eau de Iceberg Sandalwood (2013). ICEBERG geuren zijn gecreert in combinatie met bekende parfumeurs zoals Sophie Labbe, Christophe Raynaud, Antoine Maisondieu en Sonia Constant.
Toon Meer