Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Jil Sander Aftershave & Herengeur

Jil Sander werd opgericht door Heidemarie Jiline Sander, geboren in 1943, in 1968. Tijdens haar studies aan de Krefeld School of Textiles, ging ze op uitwisseling naar Amerika en studeerde een jaar aan het UCLA. Na dit avontuur besloot Heidemarie om naar New York te verhuizen en deed ervaring op als schrijfster voor een modetijdschrift.

De eerste Jil Sander collectie werd uitgebracht in 1973 en werd ontvangen met weinig enthousiasme. Dit hield Sander niet tegen en het merk heeft vandaag de dag meer dan vijf alleenstaande boetieks en meer dan 60 franchise winkels wereldwijd. De collecties kunnen beschreven worden als minimalistisch en uniek, een voorbeeld hiervan is de Vasari 100% gestreken papieren zak die verkocht werd voor €185 en was bijna onmiddellijk uitverkocht na de release. Andere producten uit de collectie zijn zonnebrillen, sandalen en parfums.

De eerste Jil Sander geur, Jil Sander Woman I, werd uitgebracht in 1979 en de eerste mannelijke variant volgde twee jaar later. Jil Sander Man, ook bekend als Man I en Man Pure, is een houtige chypre geur die kruiden zoals basilicum, salie en oregano bevatten die resten op een basis van eikenmos en labdanum. Jil Sander Man I werd opgevolgd door Man II (1988) en de bloemige III (1991). Een favoriet van velen is de geur Ultrasense (2013), verpakt in een klassieke blauwe flacon. Alhoewel de geur beschreven wordt als verfrissend en luchtig is het onmiskenbaar mannelijk. Het aroma dat werd gepromoot met de Amerikaanse charmeur O'Pry opent met een noten van bergamot, zwarte peper en bessen. Dit loopt door in hart van salie en vijgen, waarna het tot rust komt op een basis van witte muskus.
Toon Meer