Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Jovan Aftershave & Herengeur

Jovan, ook gespeld als Jōvan, is een collectie van muskus colognes voor mannen, beroemd om de unieke geur en gewaagde marketing. De geur werd als eerst uitgebracht in 1971 toen muskusolie een zeer populaire geur was. Mensen in de jaren 70 waren geïnteresseerd in natuurlijke dingen en muskus, wat de lichaamsgeur verbetert paste perfect in deze tijd. De originele Jovan Musk was een ongelofelijk krachtige geur die niet te sterk was, maar zeer lang bleef zitten ondanks het lage prijspunt. Volgens sommige bleef de geur dagen zitten, ook al namen ze een douche of bad. De geur vloog over de toonbanken, vooral na de advertenties die nadruk legde op de verleidende kwaliteiten.

Jovan maakt gebruik van seks in reclames. Voor de komst van Jovan was het subtiel, met hints van seksuele aard dat aangaf wat de geur kon betekenen, maar Jovan kwam met titels zoals "Sex Appeal Te Koop. Kom en haal die van jou." en "Druppel voor druppel, de Jovan Musk Olie heeft meer mannen en vrouwen samen gebracht dan iedere andere geur in de geschiedenis". Jovan zag dat seksuele invloeden in marketing vruchten afwierp en hun omzet steeg in 1978 van 1.5 miljoen naar 77 miljoen.

Het was ook één van de eerste merken om een band te sponsoren. Ze waren de grootste sponsoren van de Rolling Stones "Tatto You" tour in 1982. De blues band was perfect voor Jovan en het publiek zal vast en zeker heerlijk hebben geroken!

Alhoewel de originele Jovan Musk For Men de bestseller van het merk is hebben ze ook andere geuren uitgebracht. Sex Appeal (1975) combineert muskus met verschillende kruiden. Jovan Black Musk (2009) is een moderne en duistere kijk op muskusolie met zoete ondertonen.
Toon Meer