Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Lalique Aftershave & Herengeur

René Lalique was geboren in 1860 in Marne (Frankrijk) en verhuisde jaren later met zijn familie naar Frankrijk waar hij aan studeerde aan de Parisian School of Decorative Arts. He begon zijn carrière als sieraadontwerper bij prestigieuze merken zoals Boucheron and Cartier. Niet lang daarna, in 1887, opende hij zijn eigen winkel. Zijn eerste creaties bestonden uit een combinatie van klassieke en Japanse stijl, hij maakte gebruik van materialen die nog nooit eerder gebruikt waren. Hiermee creëerde hij zijn persoonlijke stijl en werkte hij de producten af met zijn eigen initialen. Zijn creaties werd gedragen door bekende acteurs en actrices.

Het bedrijf ging een samenwerking aan met de parfumeur Coty en Lalique ontwikkelde nieuwe technieken met betrekking tot het produceren van parfum flesjes. Ze maken al hun flessen in Alsace, een regio beroemd voor hun glasproductie.

Na zijn overlijden in 1945 nam zijn zoon het bedrijf over, gevolgd door Lalique's kleindochter in 1977.

Lalique produceert niet alleen juwelen, maar ook decoratieve artikelen zoals interieur ontwerpen en parfums. De eerste parfum die door Lalique werd uitgebracht was Lalique de Lalique, uitgebracht in 1992. De collectie van geur voor mannen bevat de houtige Lalique pour Homme (1997) met lavendel, bergamot en pompelmoes. De kruidige Hommage a L'Homme, uitgebracht in 2011, en Louxor de Lalique, een citrusgeur voor mannen met lavendel, bergamot en jeneverbessen werd uitgebracht in 2006. Laliques Encre Noire is de populairste geur met een vetiver aroma verpakt in een prachtige zwarte flacon.

In 2014, bracht Lalique de Noir Premier collectie uit, met vijf geuren uit vijf verschillende geurfamilies (Rose Royale, Fruits du Mouvement, Elegance Animale, Fleur Universelle and Terres Aromatiques).
Toon Meer