Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Lambretta Aftershave & Herengeur

Het Italiaanse merk Lambretta staat voornamelijk bekend om hun collectie scooters en hun relatie met retro mode. Het bedrijf startte als een fabriek net buiten Milaan in de jaren 20. De naam van hun scooter is afgeleid van de legende van de gelijknamige watergeest die bij een nabije rivier zou leven. De Lambretta was ontworpen door Ferdinando Innocenti en het idee was om een idee een licht voertuig te creëren dat voor iedereen geschikt was, inclusief vrouwen aangezien het in die tijd moeilijk was om met een jurk een voertuig te besturen. Dit was net na de Tweede Wereldoorlog en het waren moeilijke tijden in Italië. De scooters waren niet alleen goedkoper dan een auto of een motor, ze waren ook dynamischer en kleiner, waarmee ze eenvoudig door de gebombardeerde steden konden navigeren.

Het revolutionaire ontwerp, met de motor achter de bestuurder, werd samen met de Vespa een Italiaans icoon. In de jaren 50 werden de Lambretta's ook in andere landen verkocht. De Britse "Mods" tieners waren helemaal gek van dit nieuwe voertuig. Het was niet ongewoon om een groep jonge mannen op hun Lambretta scooters te zien rijden, dit is terug te zien in de klassieke film “Quadrophenia”.

Lambretta ging failliet in de jaren 70, maar werd in de 21ste eeuw weer tot leven gebracht. Naast scooters verkoopt het bedrijf ook accessoires waaronder kleding en geuren. De Lambretta aftershaves en parfums geven vorm aan het enthousiasme van de jaren 50 en 60. Ondanks dat zijn de geuren toch modern en blijven lang zitten. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt om deze geuren te creëren. L47 Scooter (2011) bestaat uit frisse citrus, hout en amber. Celebrate The Noize eert de muziek die door Mod bands zijn gemaakt zoals The Who met mandarijn, kruidige kardemom, zwarte peper en wierook. De Lambretta geuren zijn beschikbaar in een geschenkverpakking met een Eau de Toilette en een Body Wash.
Toon Meer