Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Mäurer & Wirtz Aftershave & Herengeur

Mäurer & Wirtz werd in 1845 opgericht door Michael Mäurer en zijn stiefzoon Andreas Wirtz. Hun eerste zakelijke onderneming was in Aachen, Duitsland, waar zepen en wasmiddelen werden geproduceerd. Sinds de 19e eeuw heeft het bedrijf Mäurer & Wirtz hun aanbod uitgebreid en ligt hun focus nu voornamelijk op parfumerie. Vandaag de dag is het nog steeds een familiebedrijf. De flagship store van 4711, gelegen aan de Glockenglasse, is een toeristische trekpleister voor parfum enthousiasten.

4711 is verreweg de populairste geur uit hun collectie. 4711 is een klassieke, citrusgeur waarvan de oorsprong tegen het einde van de 17e eeuw ligt. Volgens de legende ontving de originele neus achter deze geur, handelaar Wilhelm Mülhens, een flacon wonderwater als huwelijksgeschenk van een Kartuizer. Uit dit wonderwater vond hij de inspiratie voor de 4711 cologne zoals wij het vandaag de dag kennen. In 2014 vierde 4711 het 222nde jubileum en de geur wordt na al die jaren nog steeds met hetzelfde recept en in dezelfde fles geproduceerd. Enkele jaren voor dit jubileum werd de 4711 Acqua Colonia (2009) collectie uitgebracht die verscheidene geuren met meer dan tien verschillende ingrediënten combinaties bevat. De aromatische mannengeur bevat citrus accenten van sinaasappelolie en citroen. Een andere favoriet is de originele Tabac geur die in 1955 werd uitgebracht. De geur is zo populair dat het een eigen Wikipedia-pagina heeft. De Tabac collectie is na een aantal jaar uitgebreid en bestaat onder andere uit producten zoals de Tabac Eau de Toilette's, Eau de Cologne's, scheerzeep, aftershave en deodorant.

Met meer dan 170 jaar ervaring is Mäurer & Wirtz ver gekomen, maar hun einde is nog lang niet in zicht. Het bedrijf groeit constant door prestigieuze merken zoals Strellson en Baldessarini te verwerven.
Toon Meer