Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Old Spice Aftershave & Herengeur

Old Spice is een Amerikaans bedrijf dat werd opgericht in 1934. Zij verkopen enkel verzorgingsproducten voor mannen en focussen zich voornamelijk op aftershaves en deodorants. Vandaag de dag staat het merk bekend voor hun beroemde gekke en onrealistische advertenties met onder andere Terry Crews, maar Old Spice heeft een geschiedenis die veel veder terug gaat. Merkwaardig is dat hun eerste geur voor vrouwen bedoeld was, verkocht bij oprichter en zeepmaker William Lightfoor Schultz in 1937. Het jaar daarna sloeg hij de spijker op de kop toen hij een mannelijke variant van die geur uitbracht met de eenvoudige naam “Old Spice”. De kruidige geur met iconische schip op het flesje werd een inspiratie voor vele aftershaves die later zouden volgen.

De populariteit van Schultz's geur steeg toen soldaten tijdens de Tweede Wereld oorlog deze geur massaal begonnen te gebruiken. Dit is misschien wel het resultaat van Schultz's hulp tijdens de oorlog toen hij tijdelijk militaire producten produceerde. Terwijl de Oorlog door raasde namen Amerikaanse soldaten de Old Spice geur met hun mee en tegen de tijd dat er weer vrede op de wereld was was het merk wereldwijd bekend.

In de jaren 70 werd het merk aan een scheikundige producent verkocht. Met het overlijden van Lightfoot Schultz tientallen jaren eerder begon de nieuwe generatie interesse in de Old Spice geur te verliezen. In de jaren 90 waren de nieuwe eigenaren Procter & Gamble in staat om een compleet nieuwe generatie aan Old Spice te introduceren. Zij kozen ervoor om afstand te doen van klassieke aftershaves en legde de focus op body washes en body sprays. De nieuwe advertenties namen de 'opa'-factor van de geur in acht en brachten de slogan “smell like a man, man” (lees: ruik als een man, man!). Vandaag is het merk groter dat ooit met hun grappige reclames. Er zijn verschillende collecties met bijpassende geuren die allemaal accenten van de originele Old Spice formule hebben. Whitewater (1997) combineerde frisse aquatische noten met typische kruidengeuren, waarnaast de nieuwere collectie Bearglove muskus toevoegt aan de klassieke geur.
Toon Meer