Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Salvatore Ferragamo Aftershave & Herengeur

Salvatore Ferragamo is een Italiaans schoenen- en geurenmerk opgericht in 19827 door de innovatieve ontwerper met dezelfde naam. Salvatore Ferragamo bracht zijn jeugd door in Naples voordat hij als jongeheer naar de Verenigde Staten verhuisde. Hij maakte de kost door te werken in een schoenenfabriek in Boston, waar zijn broeder een baantje voor hem geregeld had. De jonge Ferragamo droomde er van om naar Californië te gaan en in de filmindustrie te gaan werken. Uiteindelijk verhuisde hij samen met zijn broers naar Hollywood, waar zij samen een klein schoenwinkeltje opende. Niet lang daarna begon hij schoenen te maken voor de filmindustrie en door zijn projecten stond hij na een tijdje bekend als de beste schoenmaker in Hollywood. Hij creëerde op maat gemaakte schoenen voor de grootste sterren van die tijd.

Roem en rijkdom boeit Ferragamo helemaal niet zo veel en in plaats daarvan ging hij terug naar de universiteit om een studie menselijke anatomie te volgen. Hij besloot voor deze richting te kiezen, zodat hij zijn schoenen comfortabeler kon maken. Na enkele jaren verliet hij de VS om terug te keren naar Italië. Hij maakte gebruik van zijn status in Hollywood en hij opende nieuwe winkels die bezocht werden door alle belangrijke mensen. De groei van het bedrijf had geen negatief effect op de kwaliteit van de schoenen, want Ferragamo zorgde er voor dat elk paar met uiterste zorg met de hand gemaakt werd. Na zijn opverlijden in 1960 bleef het bedrijf binnen de familie.

Naast de bekende schoenen verkoopt Salvatore Ferragamo ook producten zoals zonnebrillen, stropdassen, riemen en fantastische geuren en aftershaves. De eerste Salvatore Ferragamo geur voor mannen was Salvatore Ferragamo Pour Homme (1999), een ongewone, houtige bloemengeur met heldere noten van vijgenblad, neroli, rozen en jasmijn op cederhout. Acqua Essenziale (2013) is een frisse, lichte aquatische variant van de aromatische geur en blijft de hele dag heerlijk fris door de combinatie van munt, zee, citroen en muskus. Incanto Pour Homme (2003) combineert noten van bamboe, sandelhout, bittere sinaasappel, cypress en hout voor een scherpe mix van warm en koele geuren, voortreffelijk voor de moderne man.
Toon Meer