Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Tom Ford Aftershave & Herengeur

Tom Ford is een Amerikaanse modeontwerper die het best bekend staat om zijn werk met Gucci en Yves Saint Laurent en zijn eigen modehuis en parfumlijn. Ford is opgegroeid in het zuiden van Amerika, maar verhuisde naar New York om te studeren. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan het NYU, maar verliet de school na slechts één jaar. Hij verdiende de kost door te acteren in commercials totdat hij toegelaten werd aan de exclusieve Parsons Scool of Design, onderdeel van New York's prestigieuze New School om architectuur te studeren, waarna hij naar Parijs vertrok om stage te lopen bij Chloé. Na het behalen van zijn diploma zocht Ford een baan binnen de mode-industrie en begon te werken als ontwerper bij een klein sportsbedrijf door het bedrijf langer dan een maand elke dag te bellen. Met dank aan zijn vriendschap met Marc Jacobs kreeg hij later een baan bij Perry Ellis aangeboden waar hij werkte als hoofdontwerper. Na een paar jaar was Tom Ford New York en de Amerikaanse mode helemaal zat, hij snakte naar een verblijf in Europa. Hij kon een plaatsje bij Gucci krijgen en verhuisde uiteindelijk naar Italië.

Alhoewel Gucci vandaag de dag bekend is had het wat problemen voor Ford er begon te werken. Het modehuis was onder slecht management, onpopulair en verloor miljoenen. Hij beklom de carrièreladder totdat hij de positie van creatief directeur had bereikt. Hij draaide het zinkende schip om en verdubbelde de verkoop binnen enkele jaren. De groei die het modehuis ervoer was zo groot dat ze concurent Yves Saint Laurent konden overkopen. De creatieve controle van het Franse merk werd aan Ford overgedragen. Yves was zelf niet al te enthousiast over Ford's ontwerpen en bracht daarom vaak zelf controversiële campagnes uit. Na een machtsstrijd werd Ford uit de Gucci Group gezet in 2004 en verloor beide posities.

Als tegen zet zette Ford zijn eigen bedrijf op in 2005. Door zijn aanspanning binnen YSL en Gucci werd zijn nieuwe bedrijf al snel gezien als hét nieuwe luxe merk en breidde de collectie uit met zonnebrillen, geuren en cosmetica. Ford maakte gebruik van zijn prachtige looks en maakt kleding voor net zo aantrekkelijke mannen zoals Tom Hanks, Daniel Craig en Will Smith. De eerste Tom Ford geur die uitgebracht werd was Black Orchid (2006) Alhoewel de geur voor vrouwen was gaven bekende mannen zoals Eddie Redmayne toe dat het hun favoriete geur was. De eerste mannengeur van Tom Ford draagt de eenvoudige naam Tom Ford for Men (2007). Het is een frisse en houtige muskusgeur met noten van gember, citroen, bergamot en tabaksbladeren. Noir (2012) bestaat duidelijk uit meerdere lagen en de aromatische avondgeur past goed bij de vrouwelijke Violet Blonde. De luxueuze Tom Ford Private Blend Collection, o.a. bestaande uit Tobacco Oud (2013) en Tuscan Leather (2013) is populair bij mannen die van goede geuren houden.

Tom Ford hield het niet alleen bij kleding, geuren en oogmode. In 2009 regisseerde hij zijn eigen film “A Single Man” met Colin Firth en won verschillende awards en werd genomineerd voor een Oscar.
Toon Meer