Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Haarstylingproducten Voor Mannen– Welke Moet Je Kiezen?

Geen bad hair days meer! Vind de perfecte go-to stylingproducten die perfect zijn afgestemd op jouw haartype, zodat je altijd de look krijgt waar je op zoek bent.

De huidige markt voor haarproducten voor mannen is behoorlijk groot. Het is de afgelopen jaren flink uitgebreid met honderden merken; variërend van nieuwe barbershop- tot gevestigde luxe haarverzorgingsmerken, met een groot scala aan producten. Al deze stylingproducten voor heren zijn geweldig, maar nu er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, kan het best lastig zijn om het juiste product voor jouw haar te vinden.

Hulp is hier in de vorm van een korte gids voor een aantal soorten stylingproducten, waarvoor ze zijn ontworpen en voor welk haartype, zodat je jouw zoekopdracht beter kunt filteren op basis van jouw wensen en behoeften.

 

Bad hair day

Productgids voor haarstyling

 

De haartypes 

Er zijn vele soorten haartypes die kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën en subcategorieën.

Verschillende haartypes zijn: dik haar, normaal haar, grof haar, dun/fijn haar, kroeshaar, droog haar, vet haar, steil haar, krullend haar en lang of kort haar. Ze hebben allemaal hun specifieke behoefte aan stylingproducten of -hulpmiddelen om het haar in vorm te houden en het ook beter handelbaar te houden.

Veelvoorkomende haarproducten

Wanneer je stylingproducten kiest, moet je weten wat jouw haartype is en een duidelijk doel voor ogen hebben voor de gewenste look. Wil je extra hold, minder of meer volume? Meer textuur, minder pluizig, extra glans, temmen? Voor een uitgebreide handleiding stylen en producten kun je dit artikel lezen.

 

stylish male hair

 

Pomade - Stylish 

Je kunt kiezen uit opties op olie- of waterbasis om een minder of meer “vette en stijlvolle look” te bereiken. Het geeft je haar extra glans en hoogte dankzij de lijmachtige textuur. De pomade heeft een medium tot sterke hold wat betreft de houdbaarheid van het product.

De pomade op waterbasis komt vaker voor, omdat deze beter hanteerbaar is en gemakkelijker uitwasbaar is. De pomade op waterbasis krijgt na het drogen een wat stijvere en crunchy finish.

Pommade is een populair product dat op de meeste haartypes kan worden gebruikt. Het is goed voor dik of dun haar en geeft een klassieke uitstraling. Gebruik het op korter haar om een retro-look te creëren.

 

natural male hair

 

Crème- Natuurlijk

Crème is een veelzijdig product dat vooral goed lijkt te werken bij dunner wordend en fijn haar en bij middellange tot lange haarlengtes. Crèmeproducten zoals D:FI Extreme Hold Styling Cream bevatten olie en aminozuren die je haar sterk en flexibel houden, maar een heel natuurlijk resultaat opleveren.

Voor het beste resultaat breng je haarcrème na het afdrogen met een handdoek aan.

Het heeft het tegenovergestelde effect van de pommade en is niet gemaakt om echt vorm te geven. Het is lichtgewicht en heeft een lage hold, waardoor mannen met dunner wordend haar voldoende textuur krijgen zonder te veel toe te voegen.

Het is goed voor mannen met lang, droog haar die glanzende, verzorgde haarlokken willen en hulp nodig hebben bij het onder controle houden ervan.

 

Matte Male Hair

 

Clay - Matte 

De belangrijkste taak van haar clay is om meer volume en een matte finish aan je haar toe te voegen! Producten zoals American Crew Classic Molding Clay gebruiken klei als ingrediënten (bentoniet en kaolien), evenals bijenwas om je haar een super gestructureerde look te geven.

Klei geeft een trendy rommelige look die de hele dag blijft zitten en werkt op zowel droog als vochtig haar.

De ‘high hold’ eigenschappen van haar clay werken heel goed bij medium tot dikke haartypes. Het is een goed product voor vettig haar dat extra ondersteuning nodig heeft. Klei is te gebruiken als haarwax en zorgt voor een matte finish en sterke fixatie. Het kan het beste tot aan de haarwortels worden aangebracht voor een langdurig effect.

 

Bekijk hier ons assortiment haarverzorgingsproducten en stylingproducten voor mannen.