Alaïa Paris Parfum & Damesgeur

Alaia Paris was opgericht door Tunesische ontwerper Azzedine Alaia. Zijn getailleerde ontwerpen werden bekend in de jaren 80 en zijn collecties zijn beschreven als tijdloze fashion statements voor de moderne vrouw. Dit is ook te zien in zijn kenmerkende geur die uitgebracht werd in 2015.

Azzedine Alaia was geboren in Tunesië maar verhuisde naar Parijs in 1957 om zijn droom om een modeontwerper te worden uit te laten komen. In Parijs werkte hij voor Christian Dior, Guy Laroche en Thierry Mugler waarna hij een klein atelier opende eind jaren 70. Hij creëerde zijn eerste ready-to-wear collectie voor zijn label Alaia in de jaren 80 waarvoor hij over de hele wereld geprezen werd. jIn 1984 ontving hij de de Oscar de la Mode award voor beste ontwerper van het jaar. Met steun van bekende mode redacteuren groeide zijn bedrijf snel en tegen het einde van de jaren 80 had Azzedine twee nieuwe winkels in de Verenigde Staten. Hij krijg de bijnaam 'The King of Cling' door zijn nauwsluitende modeontwerpen. Na een stille periode in de jaren 90 maakte Alaia zijn terugkeer in 2000 met een samenwerking met Prada en hij kreeg het voor elkaar om bijna alle rechten van de Prada Group terug te kopen in 2007. Dit maakte Azzedine Alaia één van de weinige ontwerpers die het voor elkaar kreeg om zijn naam en merk van een gigan terug te kopen. Voor deze prestatie ontving hij Frans ridderschap in 2008. Bekende bewonderaars van Azzedine Alaia's ontwerpen zijn Greta Garbo, Grace Jones, Madonna, Naomi Campbell, Shakira en Michelle Obama.

Alaia Paris bracht zijn eerste parfumlijn uit met de geur Alaia Paris voor vrouwen (2015). De geur is ontwikkeld door Marie Salamagne, die ook geuren voor Armani, Grès, Jo Malone, Kenzo, Vivien Westwood en Yves Saint Laurent heeft gemaakt. Het idee is dat de geur moet ruiken als koud water dat druppelt op heet kreet. De mix van warm leder en muskus akkoorden met roze peper en bloemachtige noten zoals freesia en pioen. Net zoals de inhoud is de flacon, die ontworpen is door Martin Szekely, geïnspireerd door de 'Alaia vrouw' die sensueel, geëmancipeerd en zelfbewust is.

Alle

Alaïa Paris tijdlijn

2014
2018
2017
2017
Nude
NUDE

Nude van Alaïa Paris is een oriëntals floraal luchtje voor...

2016
2016
Blanche
BLANCHE

Blanche van Alaia Paris is een floraal luchtje voor vrouwen. Het...

2015
2015
Alaïa
ALAÏA

Alaia door Alaia Paris is een bloemige geur voor vrouwen. Het...

Alaïa Paris
Collecties
VANAF
€22,80
Alaïa Paris Alaïa
ALAÏAAlaia door Alaia Paris is een bloemige geur voor vrouwen. Het...