Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Annick Goutal Parfum & Damesgeur

Annick Goutal is een Frans parfumhuis dat sinds eind jaren 70 bekend staat om hun vakmanschap en kwaliteit. Annick Goutal was een natuurtalent met geuren. Ze was een creatief genie met op jonge leeftijd al een interesse in kunst en geuren. Alhoewel ze een voormalig model is, richtte ze een huidverzorgingsbedrijf op met een vriend. Met de tijd viel het haar op dat ze meer gefascineerd was met de geuren en de verpakking van de producten dan de effecten van de crèmes. Dit leidde ertoe dat ze een samenwerking met Henri Sorsana aanging in 1977 die haar de kneepjes van het vak liet zien. Zoals vele onafhankelijke parfumeurs maakte ze zich drukker om het creatieve aspect van parfumerie dan de marketing ervan. Haar geuren, ontwikkelt in samenwerking met Isabelle Doyen, zijn gebaseerd op plaatsen en ideeën en bevatten vaak Oosterse invloeden.

Goutal brengt voornamelijk unisex geuren uit, met enkele uitzonderingen die speciaal voor vrouwen gecreëerd zijn. Rose Absolute (1984), is een intense bloemengeur opgemaakt uit zes typen roos, vakkundig gelaagd om de sensatie van een rozentuin na te maken. Petit Cherie (1998) is een schattig en fruitige geur met perzik, rozenmuskus, vanille en vers gemaaid gras. Ce Soir Ou Jamais (1999), dit was Annick's laatste parfum en kostte 10 jaar om te voltooien, is een subtiele geur die noten van roos met peer, wijn en ambrette samen brengt. Deze combinatie van aroma's deden haar denken aan Kerktuin. Songes (2005) is een nieuwere geur, gecreëerd door Goutal's partner Isabelle Doyen en het romige aroma met frangipani accenten is één van hun populairste geuren.

Annick's dochter Camille Goutal nam het bedrijf over na haar overlijden. Als parfumeur nam ze het werk van haar moeder over. Een geliefde nieuwkomer is de Les Orientalistes serie. De serie bestaat uit drie geuren geïnspireerd door Oosterse invloeden en bevatten drie typische noten uit die regio; amber, wierook en mirre. De geuren zijn Ambre Fétiche, Myrrhe Ardente en Encens Flamboyant en werden uitgebracht in 2007.

In 2014 opende ze een prachtige, nieuwe Goutal boetiek in Manhatten's West Village. Veder zijn er ook Annick Goutal boetiques te vinden in Londen en Parijs.
Toon Meer