Antonio Puig Parfum & Damesgeur

Antonio Puig S.A. werd in 1914 gesticht en het was van begins af aan toegewijd aan de parfum en cosmetica industrie, maar het was niet tot 1922 dat het een product onder eigen naam lanceerde, Milady, de eerste lippenstift die in Spanje geproduceerd werd. Het is zelfs na internationale expansie nog steeds een familiebedrijf en Antonio's vier zonen hebben over de jaren dit globale zakenimperium van hun vader geërfd.

Het bedrijf begon pas aan hun internationale uitbreiding te werkend toen ze rond 1960 hun eigen laboratoria gebouwd hadden om de kwaliteit van hun producten te verbeteren en zo ook de productie te kunnen overzien, maar ze werkten ook nog steeds met andere laboratoria samen zoals die van Paco Rabanne, wat ook met de oprichting van hun eerste parfumfubriek in Chartres samenviel.

De contractondertekening met Carolina Herrera was één van meest cruciale gebeurtenissen in deze uitbreiding. Het success van dit contract verspreide zich door de hele mode-industrie en dit zach ook het begin van verschillende contracten met beroemdheden om ook hun geurtjes te creëren, zoals die van Antonio Banderas. Dit leidde tot verdere expansie wat zelfs meer beroemdheden en merknamen zoals Shakira en Comme de Garcons op de Puig-lijst toevoegde.

Antonio Puig is nu een wereldberoemde naam in de parfumindustrie met een paar klassiekers in hun assortiment van parfums en geurtjes voor dames zoals de heerlijk bloemige Anouk (1989), de aromatische citrus accenten van Agua de Luna (1998) en de aquatisch bloemige accenten van Thais (2000).

Antonio Puig - voor de passie.

Alle

Antonio Puig tijdlijn

1968
2001
2000
2000
Thais Blue
THAIS BLUE

Thais Blue foor Antonio Puig is een fris en bloemige geur voor...

1998
1990
1990
1989
1989
ANOUK

Anouk door Antonio Puig is een bloemige geur voor vrouwen. Het...

1969
Antonio Puig
Collecties