Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Azzaro Parfum & Damesgeur

Loris Azzaro was in 1933 in Tunesië geboren en genoot een goede opvoeding door zijn Siciliaanse ouders. De Frans-Italiaanse designer begon zijn levensreis met de wens om een nieuwe naam in de Haute Couture mode-industrie te worden. Hij richtte in 1962 zijn bedrijf op in Parijs en tegen 1968 was zijn bedrijf was tot een enorm succes uitgegroeid. In die tijd was hij beter bekend voor zijn glamoureuze kleding voor de elite sociëteit van Frankrijk, maar zijn gedurfde designs en creaties vielen ook in het publieke oog. Over de jaren lanceerde Azzaro verschillende prachtige en ingewikkelde collecties die altijd goed ontvangen werden, zoals zijn beroemde chain-mail jurken en tops. Hij lanceerde ook een uitgebreid assortiment van andere producten zoals accessoires en geurtjes en over tijd werd Azzaro juist zo bekend voor zijn geurtjes als voor zijn kledingcollecties.

Azzaro zei altijd dat hij zijn inspiratie in het Tunesische platteland en de blauwe lucht kon vinden, misschien was zijn lievelingskleur daarom ook blauw. Zijn inspiraties moedigde hem ook aan om in 1975 zijn eerste geurtje "Couture" te lanceren, wat specifiek aan de dames gericht werd. Hij overleed helaas in 2003 op de leeftijd van 70 jaar, maar hij liet zeker een blijvende indruk op de modewereld en tot 2011 nam Franse ontwerpster Vanessa Seward over als hoofd-ontwerper van het Azzaro label. Vanaf het begin tot en met de nieuwste releases, heeft het merk Azzaro altijd een chique en jet-setting lifestyle synoniem met hedendaagse luxe willen uitstralen.

Azzaro heeft nu meer dan 50 verschillende geurtjes, parfums en aftershaves in hun assortiment, de eerste daarvan was natuurlijk de eerder vernoemde "Couture". Andere populaire geurtjes en parfums voor dames uit het Azzaro assortiment zijn de zoete en Orientaals houtige accenten van Oh La La (1993), de aromatisch bloemige en citrus accenten van Eau Belle D'Azzaro (1995), de heerlijk bloemige Azzura (1999), de verleidelijke citrus accenten van Orange Tonic (2002), de bloemige en houtige musk van Visit for Women (2004), de zachte aldehydische accenten van Now for Women (2007) en de zoet bloemige accenten van Duo for Women (2011).
Toon Meer