Black Friday Is Begonnen | 500+ Producten Afgeprijsd | Click To Shop

Banana Republic Parfum & Damesgeur

Vernoemd naar de politieke toestand waarin een instabiel land grotendeels afhankelijk is van één redmiddel, is het merk van Banana Republic. Opgericht in 1978 door een Amerikaans echtpaar in de zonnige staat van Californië. Het was oorspronkelijk bekend dank de verkoop van kleding met een reis- en safari thema en onderscheidde zich van andere modelabels door de verkoop van hun goederen via een excentrieke en met de hand geïllustreerde catalogus waar de kleren vaak bijbehorende fictieve verhalen hadden. Dit bleek een enorm succes te zijn want het zorgde voor de meerderheid van de debuut verkoop voor deze kleding reus, die een naam voor zichzelf in de heren- en damesmode hebben dank hun thema-decoraties in hun winkels, dit vaak met authentieke elementen zoals echte jeeps, planten en atmosferische elementen zoals mist en stoom.

Tijdens deze succesperiode cementeerde Banana Republic zichzelf als één van de toonaangevende handelaars voor dameskleding - zozeer zelfs dat ze in 1983 overgenomen werden door Gap Inc, een andere grote keten van damesmode, met de bedoeling om Banana Republic in een meer mainstream luxe vrouwen kledinghandelaar te maken. Dit betekende dat alle kleine eigenzinnige details die Banana Republic zo uniek maakten nu vervangen werden met nieuwe artikelen en luxus decor, in plaats van de vroegere jeeps, planten en andere natuurlijke elementen.

Eén van hun nieuwe richtingen waren de parfums en andere cosmetica. Met de eerste lancering van een geur in 1995, hun debuut parfum was "Banana Republic W" en deze blijft tot heden nog steeds een best-seller dank het frisse aroma. Een andere nieuwkomer van Banana Republic, ook in 1995 gelanceerd, noemde zich "Classic". Nu verkopen ze zelfs kaarsen ezv.

Ze verklaren; "Banana Republic weerspiegelt een Amerikaanse gevoeligheid met een positief en optimistisch standpunt. De tijdloze stijl is een moderne interpretatie van klassieke mode met comfort en kwaliteit."

Banana Republic - Toen, Nu, Altijd

Alle
RECENSIES BEKIJKEN
Banana Republic Malachite Eau de Parfum 7.5ml
(1)
Banana Republic Malachite Eau de Parfum 7.5mlleuke en mooie flesje
Giz,
Beoorderling voor de "Banana Republic Malachite Eau de Parfum 7.5ml" versie

Het is mooie miniatuur. De geur is groen en lekker zacht, ruikt naar bananenbladeren en een beetje naar zeep. Zachte, niet al te sterke geurtje.

Banana Republic tijdlijn

1994
2012
2011
2011
Wildbloom
WILDBLOOM

Wildbloom door Banana Republic. Dit is een bloemige geur voor...

2009
2007
2007
Malachite
MALACHITE

Malachite van Banana Republic is een oriëntaals luchtje voor...

2006
2006
Alabaster
ALABASTER

Alabaster door Banana Republic. Dit is een bloemige geur voor...

Jade
JADE

Jade door Banana Republic. Dit is een fris en bloemige geur...

Rosewood
ROSEWOOD

Rosewood door Banana Republic. Dit is een Oriëntaalse geur. Het...

1995
1995
Classic
CLASSIC

Classic van Banana Republic is een frisse geur voor beide dames...

W
W

W van Banana Republic. Dit is een bloemige geur voor vrouwen. Met...

Banana Republic
Collecties
VANAF
€4,45
Banana Republic Malachite
MALACHITEMalachite van Banana Republic is een oriëntaals luchtje voor...