Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Giorgio Beverly Hills Parfum & Damesgeur

Giorgio Beverly Hills werd opgericht in 1961 door Fred Hayman en George Grant. Het is een luxe boetiek met vestigingen aan Dayton Way en Rodeo Drive in Beverly Hills, Californië. Kort daarna opende verscheidene grotere ketens hun winkels aan deze straten (Gucci en Tiffany verschenen mid jaren 70), maar het was Fred die het potentieel in de locatie zag en richtte zijn vrouwenboetiek op in deze doodgewone straat met supermarkt, tankstation en hardware store.

De naam, Giorgio Beverly Hills, was Fred Hayman zijn idee. Het is afgeleid van Grants eerste naam en van het luxe Beverly Hilton Hotel waar Fred voorheen werkzaam was als een evenementenorganisator voor beroemde en rijke mensen. Giorgio Beverly Hills was anders dan andere luxe winkels. De winkel is in meerdere films verschenen, waaronder Pretty Woman (1990) waar Julia Roberts Richard Gere's creditcard voor het eerst gebruikte.

De aandacht voor detail was uitzonderlijk - mannen die hun vrouwen vergezelde konden wachten in de biljard kamer, uitrusten bij de open haard van hun bibliotheek of een drankje halen bij de eikenbar. Producten konden zelfs de volgende dag aan huis geleverd worden in een Rolls Royce, en loyale Giorgio Beverly Hills klanten kregen exclusieve Waterford kristallen als een bedankje.
Bij binnenkomst van de winkel kwam je de beroemdste namen uit die tijd tegen, waaronder Frank Sinatra, Nancy Reagan, Diana Ross, Charlton Heston en Elizabeth Taylor.

Voor hun 20ste jubileum brachten ze een nieuwe Giorgio Beverly Hills geur uit. De geur moest verleidelijk zijn en geïnspireerd zijn door zonnestralen, macht en de luxe Hollywood levenswijze. Het profiel van de fles werd geïnspireerd op de elegante Tiffany vaas, en de opvallende gele strepen kwamen van de standaard Giorgio Beverly Hills kleuren.
Giorgio Beverly Hills (ook wel Geel genoemd) werd uitgebracht in 1981 en werd door middel van airco door de winkel verspreid - vrouwen waren er gek op en de parfum werd een bestseller.
Dit was ook één van de eerste geuren die geadverteerd werd met een geurstrip. Het zat op de achterkant van een modetijdschrift en wanneer je de tape eraf trok kon je een sterk aroma ruiken, een combinatie van vanille, amber en patchouli.

De Giorgio Beverly Hills Yellow parfum is een zware geur en er gaan rumoeren rond dat het in de jaren 80 in sommige restaurants verboden was door de sterkte!

Vandaag de dag is Yellow beschikbaar in een variatie van geschenkverpakkingen, elk jaar brengt Giorgio Beverly Hills een nieuwe set uit die deze klassieke geur bevat en een schattige knuffelbeer. Andere Giorgio Beverly Hills klassiekers zijn Wings (1992), een frisse bloemengeur voor vrouwen, de scherpe geur is verpakt in een elegante flacon met een blauwe dop. Red (1989) is een mossige, houtengeur, Ocean Dream (1990) bevat verschillende bloemennoten en is een subtiele vrouwelijke geur. Naast parfum, colognes, body lotions en merkkleding is het ook mogelijk om producten zoals luxe horloges, zonnebrillen en juwelen in Giorgio Beverly Hills winkels te vinden.
Toon Meer