Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Iceberg Parfum & Damesgeur

ICEBERG werd opgericht in 1974 door Silvano Gerani en Guiliana Marchini in Italië. Het is opgericht door de Gilmar Group, wat werd opgericht door het getrouwde stel in 1962 net buiten Rimini. Oorspronkelijk verkocht ICEBERG ongewone gebreide producten en sportkleding bedrukt met iconische cartoon motiefjes wat het merk bekendheid opleverde. Hun collectie bestaat nu uit kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, huishoudartikelen, mineraalwater en parfums.

Geïnspireerd door de Amerikaanse Pop Art creëerde verzamelaars Gerani en Marchini hun kleurrijke collecties met gebruik van de meeste recente technologieën en materialen. De eerste mannencollectie werd uitgebracht in 1974, gevolgd door een vrouwencollectie in 1976. ICEBERG maakte hun catwalk debuut in de herfst van 1995 in Milaan. Sindsdien is het merk regelmatig op de catwalk te zien naast ontwerpers zoals Marc Jacobs en Giambattista Valli.

In de jaren 80 brachten ze de succesvolle campagne “I Contemporanei" uit. Samengesteld in samenwerking met fotograaf Oliviero Toscani die een collectie van portretten creëerde van bekende tijdgenoten zoals schilder Mimmo Paladino, ballet danseres Carla Fracci, artiest Andy Warhol en modeonterwerpers Franco Moschino en Vivienne Westwood. Het merk heeft meerdere beroemdheden gesponsord waaronder Isabella Rossellini, Paris Hilton, Sophia Coppola en Naomi Campbell.

ICEBERG bracht in 1989 hun eerste vrouwengeur uit in samenwerking met het bedrijf Selective Beauty. De fruitig en bloemige debuutgeur Iceberg for Women (1989) werd gevolgde door de aquatische Twice (1995), de Oosterse bloemengeur The ICEBERG Fragrance (2008) en de bloemig en fruitige White Iceberg (2013). De Eau de Iceberg 74 collectie bestaat uit bloemige geur Eau de Iceberg Pour Femme (2010), Eau de Iceberg Wild Rose (2012) en de houtige Eau de Iceberg Sensual Musk (2013). ICEBERG geuren worden gemaakt in samenwerking met parfumeurs zoals Sophie Labbe, Antoine Maisondieu en Sonia Constant.
Toon Meer