Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Issey Miyake Parfum & Damesgeur

Issey Miyake is een Japanse ontwerper die kleding, geuren en productiemethoden creëert. Als overlevende van de nucleaire aanvallen in 1945, Miyake groeide op in de ruïnes van naoorlogs Japan en heeft toegegeven dat dit zijn positieve en kleurrijke stijl beïnvloedt heeft. In de jaren 60 ging een jonge Miyake, net klaar met ontwerpschool naar Europa en werkte bij Guy Laroche en Givenchy waar hij luxe stukken creëerde voor de rijk en invloedrijk. In interviews heef hij beschreven hoe de rellen in '68 hem ervan overtuigde dat de toekomst van kleding bij de massa lag. Enkele jaren later keerde hij terug naar Japan en richtte hij zijn eigen merk op dat zich zou focussen op technische innovatie en draagbare mode waar iedereen van kan genieten.

Issey Miyake is legt de focus op het proces achter de schermen en het gebruik van nieuwe, ongebruikte materialen. Voor de beroemde Pleats Please collectie maakte hij gebruik van een oud plooitechniek om nieuwe type kleding te creëren. Deze collectie werd aangevuld met een Miyake parfum onder dezelfde naam. Pleats Please (1993) is geïnspireerd op plooien en fruit, bloemen en hout, meest noemenswaardig zijn peer, zoete erwt en ceder. Miyake staat ook bekend om zijn gebruik van textuur en kreukels. Hij heeft shirts en jurken van gerecyclede plastic flessen en kartonnen dozen gemaakt. Daarnaast heeft hij zijn collectie uitgebreid met accessoires zoals horloges, tassen en laarzen. Miyake werkt graag samen en laat zijn ontwerpers vaak eigen collecties uitbrengen onder de Issey Miyake naam, met als resultaat boetiekmerken zoals Cauliflower.

De eerste Issey Miyake parfum was L'eau d'Issey for Women (1992). Deze vrouwelijke bloemengeur bestaat uit een heldere mix van meloen, lotus, lelie en rozenwater op een basis van hout en amber. Het is één van de populairste parfums uit de jaren 90 en valt op met een lange fes. Van de geur zijn meerdere limited editions uitgebracht, waaronder Lune d'Issey (2001), L`Eau d`Issey Gold (2011) en verscheidene zomerversies. A Scent (2009) is een minimalistische groene geur met yuzu, verbena, lavendel, jasmijn en hout. Het is een heldere en frisse geur met als inspiratie de grote bergen van Japan.
Toon Meer