Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Jesus del Pozo Parfum & Damesgeur

Jesus Del Pozo (1946-2011) was een Spaanse modeontwerper die zijn eerste boetiek in 1974 opende in de stad Madrid. In de eerste jaren ontwierp Jesus Del Pozo enkel kleding voor mannen, waarna hij vrouwenmode begon te ontwerpen in 1980. Minder dan een jaar later won zijn vrouwencollectie de Golden Needle award voor Beste Internationale Collectie van het jaar (1981).

Hij haalde inspiratie uit het verleden die hij combineerde met zijn eigen unieke visie om vernieuwend te blijven. In 2010 zei hij "Ik hou van vrouwen en ik hou ervan om het positieve te promoten. Ik wil geen uniformiteit. Het is belangrijk dat ieder persoon een beetje van zijn persoonlijkheid inbrengt. Dus ik probeer dit te doen om flexibele mode.”

Jesus Del Pozo was een zeer succesvolle ontwerper in zijn Vaderland, Spanje, waar zijn ontwerpen werdt gedragen door het personeel van het Spaanse paviljoen in de Seville Universal Exposition in 1992. Daarnaast werden zijn kleren ook gedragen voor theater, ballet en opera optredens.

Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn in de modewereld is Jesus Del Pozo nu een bekend Spaans modehuis op een nationaal level. Het was niet na Jesus zijn overleiden dat het merk globaal te wek ging. In 2012 werd het merk Jesus Del Pozo overgekocht door Perfumes & Diseño SA en namen Josep Font aan om het een nieuw imago te geven. Nu is het mogelijk om de naam Delpozo te zien bij New York Fashion Week, London Fashion Week en nog veel meer.

Jesus Del Pozo won driw awards voor zijn geuren. Beste Mannen Geur van het Jaar (2004) van GQ Magazine voor de geur Quasar, een aromatische geur met accenten van fruit. In 2006 won hij het Beste Parfum Ontwerp van Cosmopolitan Magazine voor J. del Pozo In Black en de laatste kwam uit in 2008 voor het Beste Parfum Ontwerp voor J. del Pozo In White.

Jesus Del Pozo betrad in 1992 de wereld van geuren. Zijn eerste geur Duende was een vrouwelijk en bloemige geur met accenten van meloen, jasmijn en sandelhout. Hierna volgde meerdere geuren en in 1997 bracht hij de geur 'Halloween' uit die in 1004 de Glamour Award won voor “Beste Vrouwengeur van het Jaar”. Halloween is ontworpen voor een mysterieuze vrouwe en het bevat verleidende noten van vanille, sandelhout en tuberoos.
Toon Meer