Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Kenneth Cole Parfum & Damesgeur

De Amerikaanse modeontwerper Kenneth Cole begon in het familiebedrijf met het verkopen van schoenen, maar hij verlangde er naar om zelf iets te maken. Hij verliet het bedrijf in 1982 om zijn eigen bedrijf op te richten en ontwierp een schoenencollectie die hij tentoonstelde in New York, hij miste bijna de kans om de schoenen te laten zien doordat hij al zijn geld had gebruikt voor het laten maken van de schoenen in Europese fabrieken. Zijn eerste Kenneth Cole Shoes collectie was een groot succes en hij gebruikte dit succes om zijn eigen bedrijf op te richten. Schoenen zijn nog steeds onderdeel van het merk, maar ze brengen nu ook andere producten uit zoals kleren, formele pakken en parfum. Met bijna 100 winkels verspreid over de hele wereld blijft Cole nog steeds hoofd van het bedrijf. Hij ontwerpt de meeste producten zelf en maakt alle grote beslissingen.

Naast ontwerpen staat Cole ook bekend om zijn liefdadigheidswerk. Hij is één van de eerste binnen de modeindustrie die openlijk over AIDS sprak in de jaren 80, toen het onderwerp nog een taboe was. Nog steeds wordt er campagne om informatie over deze ziekte te verspreiden. Daarnaast probeert hij ook het gebruik van bont in mode te stoppen.

De eerste Kenneth Cole parfum werd uitgebracht in 2002 onder de naam Kenneth Cole for Women. Het is een Oosterse geur met bessen, fruit en accenten van kruiden in een unieke fles. Cole heeft daarna meerdere geuren uitgebracht, waaronder de fruitige Kenneth Cole Reaction For Her met meloen, mandarijn, grapefruit en appel en Black for Women (2014) voor het merk Jubilee.
Toon Meer