Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Marc Jacobs Parfum & Damesgeur

Marc Jacobs, geboren en getogen in New York City, is vandaag de dag één van de succesvolste ontwerpers. Zijn bedrijf, vernoemd naar zichzelf, heeft meer dan 200 winkels wereldwijd en heeft een variatie van producten beschikbaar zoals mannelijke en vrouwelijke mode, schoenen, tassen accessoires, geuren en cosmetica. Het net wat betaalbaardere dochtermerk Marc door Marc Jacob werd uitgebracht in 2001, maar zag haar einde in 2015.

Marc Jacobs werd geboren in New York City in 1963 waar hij studeerde aan de bekende Parson's School for Design. Parsons maakte al snel een indruk en creëerde zijn eerste collectie van truien die uiteindelijk zijn doorbraak zouden zijn. De truien die met de hand gebreid werden door zijn grootmoeder, die hij later zou beschrijven als een grote invloed op de inspiratie van zijn werk, waren al snel een groot succes. In 1986, toen hij slechts 24 jaar oud was, bracht hij zijn eerste collectie uit onder het merk Marc Jacobs, waarvoor hij de prestigieuze Council of Fashion Designers of America's Perry Ellis award ontving. Jacobs is de jongste geslaagde kandidaat die deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen. Door middel van zijn groeiende succes kreeg hij een baan aangeboden als creatief directeur bij Perry Ellis International. In 1992 presenteerde hij de befaamde Grunge Collectie voor Perry Ellis. De op straat-stijl geinspireerde collectie ontving als eerst veel kritiek en hij verloor hierom zijn baan. In ditzelfde jaar ontving hij de "Women's Designer of the Year" Award. In 1997 ging hij bij Louis Vuitton als creatief directeur aan de bak. In de 16 jaar die hij voor de mode gigant werkte hielp hij mee om de winst viervoudig te verdubbelen. Zijn werk kreeg een plekje in de tentoonstelling in Parisian Les Arts Décoratif in 2012. Een jaar later nam de ontwerper ontslag om zijn eigen bedrijf op te richten. Jacobs begon zijn het project "Protect the Skin You're In" die onderzoek aan het medisch centrum van NYU Langone steunt om onderzoek en het bewustzijn van melanoma te promoten.

Marc Jacobs bracht zijn eerste geur Marc Jacobs for Women uit met bloemige noten. In 2006 introduceerde het merk betaalbare 300ml geuren uit die zich focuste op specifieke noten. De vrouwelijke collectie bestond o.a. uit Rain, Grass, Cotton and Ivy, waarnaast de unisex geuren bestonden uit noten zaols Basil, Pear, Hibiscus en Grapefruit. De succesvolle Daisy lijn werd uitgebracht in 2007 met de geur Daisy. Hierna kwamen de geuren Daisy Eau so Fresh (2011), Daisy Delight (2014), Daisy Dream (2014) en Daisy Sorbet (2015). Andere populaire geuren van Marc Jacobs zijn Dot (2012), Lola (2009), Honey (2013) en Decadence (2015). In samenwerking met Coty heeft Marc Jacobs geuren uitgebracht met beroemde parfumeurs met niemand minder dan Yann Vasnier, Ann Gottlieb, Alberto Morillas, Loc Dong en Annie Buzantian.
Toon Meer