Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Miller Harris Parfum & Damesgeur

Lyn Harris richtte Miller Harris in 2000 op na jaren te hebben gewerkt aan het leren van de kneepjes van het vak, onder andere tijdens haar studie in Parijs en toen ze bij Robertet werkte. Lyn bracht de zomers in haar jeugd door in een parfumwinkel, destijds een luxe voor een selecte groep. Dit en de organische luchtjes die ze tegenkwam bij haar grootouders in Schotland, maakten haar enthousiast voor de complexiteit van geuren. De opkomst van haar niche bedrijf begon langzaam en gestaag, Lyn Miller gaf de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Toen ze Michelle Obama een set van haar kaarsen van pure was geschenk gaf steeg haar omzet met 300%. Ze produceert nog steeds parfums, maar de collectie is ondertussen uitgebreid met kaarsen en behang.

Lyn creëert niet alleen algemeen beschikbare parfums, maar ook vier tot zes custom made luchtjes met startprijzen van £ 8.000. Eén van de op maat gemaakte luchtje die ze maakte, werd later op grote schaal beschikbaar gesteld, L'Air de Rien (2006), oorspronkelijk gemaakt voor Jane Birkin, een icoon uit de jaren 70. De productie van dit brouwsel van musk en vanille kostte twee jaar om te maken en werd gemaakt om Birkin aan haar verleden te herinneren. In 2016 werd een herlancering van L'Air de Rien uitgebracht, gehuisvest in een nieuwe fles, geïllustreerd door Jane Birkin zelf. Beroemdheden waarvan wordt gezegd dat ze genieten van de unieke creaties van Miller Harris zijn o.a. Mischa Burton, Goldie Horne en Helena Bonham Carter.

De meerderheid van de 45 Miller Harris-geuren die tussen 2000 en 2016 werden uitgebracht zijn unisex. Een uitzondering is Coeur d'Ete (2006) die Lyn maakte toen ze zwanger was van haar eerste kind, toen ze hunkerde naar chocolade, peer en banaan.Harris creëerde dit florale aroma met gourmante noten van cacaovrucht, grapefruit en zoethout. De zoete opening wordt gecombineerd met witte peer en cassia, rustend op een basis van musk en benzoë.

Miller Harris-parfums zijn verkrijgbaar in de maten 50 ml en 100 ml.
Toon Meer