Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Monsoon Parfum & Damesgeur

Peter Simon richtte het modebedrijf Monsoon op in 1973. De stijl van het merk is zwaar geinspireerd op India. Deze invloeden zijn terug te vinden in zowel de kleuren en materialen van de kleren als de Indische vaktechnieken zoals de Batik techniek.

Het merk opende hun eerste boetiek in Londen en verspreide zich daarna over de rest van Engeland. Daarnaast opende ze de sub-winkelketen Accessorize, die zich enkel focust op het produceren van accessoires. Het bedrijf verkoopt ook producten zoals kinderkleding, schoenen, beddengoed en geuren.

Monsoon heeft hun goede reputatie te danken aan de fair trade aanpak ten opzichte van de productie van hun kleding en de creatie van het Monsoon Accessorize Trust dat samen werkt met kinderen en vrouwen in nood uit het Azitische continent. In 2007 ontving het merk de Queen's Award voor International Trade.

Monsoon heeft meerdere geuren voor vrouwen uitgebracht. De eerste hiervan is de bloemige Shimo Monsoon for Women (1996) met noten van mandarijn, oranjebloesem en bergamot. Deze geur werd opgevolgd door de fijne creatie Monsoon for Women (2008) en de houtige Elation (2010) met noten van roos, thee en freesia. Één van hun recentere geuren is Rose Gold (2015) waarin noten van vanille, amber, muskus, citroen en tuberoos samengebracht worden.
Toon Meer