Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Nina Ricci Parfum & Damesgeur

Het Franse couture huis Nina Ricci werd opgericht door de modeontwerpster Maria Niellie die na haar huwelijk verhuisde naar Parijs en sindsdien bekend stond als Nina Ricci. In 1932 opende ze haar eerste Nina Ricci boetiek gevestigd aan 20 Rue the Capucines in Parijs en runde haar bedrijf samen met haar broer Robert. Robert Ricci nam de zakelijke kant op zich, maar had ook een interesse in de wereld van parfum. Het stel verkocht elegante couture stukken aan aristocratische Parijzenaars en breidde later hun collecties uit met schoenen, tassen en accessoires.

Het was Robert Ricci die de legendarische parfumlijn, die vandaag de dag zo populair is, aan het bedrijf toevoegde. Hij begon aan zijn eerste creatie begin jaren 40 en enkele jaren later werd de eerste Nina Ricci parfum uitgebracht: Coeur Joie (1948), een bloemige geur voor vrouwen. De tweede geur onder de Nina Ricci naam die werd uitgebracht was is L'Air du Temps (1949), deze geur zou uiteindelijk hun succesvolste geur worden. De L'Air Du Temps parfum zorgde voor roem en faam door middel van de complexe compositie van gebalanceerde noten. De tijdloze bloemengeur voor vrouwen bestaat uit noten van anjer, roos, perzik en bergamot in de top dat smelt tot een boeket van gardenia, orchidee, viool, jasmijn, ylang-ylang, rozemarijn en kruidnagel. Deze versmelting rust op een comfortabele en warme basis van amber, sandelhout, benzoë, eikenmos, ceder, vetiver en muskus. Het aroma is thuis in een kristallen flacon ontworpen door Marc Lalique, eigenaar van het prestigieuze kristallen ontwerphuis, en het ontwerp bestaat uit twee elegante duiven. De iconische fles staat symbool voor liefde en vrijheid als reactie na het einde van de oorlog.

Sinds L'Air du Temps heeft Nina Ricci een groot aantal vrouwengeuren uitgebracht. Voormalige uitvoeringen bestonden uit Eau de Fleurs (1974), de Les Belles de Ricci collectie en de bloemige Premier Jour (2001) en Love In Paris (2004). De fruitige bloemengeur Nina (2006) was de vervanging voor de geur met dezelfde jaar uit de jaren 80. De bloemig en houtige muskusgeur Mademoiselle Ricci (2012), De Oosterse bloemengeur L'Extase (2015) en de Oosterse vanille geur Luna (2016), verpakt in een elegant flacon in de vorm van een appel. De meeste Nina Ricci geuren zijn verkrijgbaar in geschenkverpakkingen samen met body lotion en douchegel.
Toon Meer