Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Penhaligon's Parfum & Damesgeur

Penhaligon's is een klassiek Engels parfumbedrijf, opgericht door William Penhaligon in 1870. Ze staan bekend om hun eigenzinnige winkels, ongewone geuren en onmiskenbare flacons met ronde doppen en kleurrijke linten. Begin 20ste eeuw werd Penhaligon's gezien als één van de beste parfumeurs binnen het Britse rijk. Desondanks het verdwijnen van de meeste geuren als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, werd er nieuw leven in het bedrijf geblazen tijdens de jaren 70. Met uitzondering van enkele moderne invloeden blijft het merk trouw aan de klassieke aroma's die in het Victoriaanse tijdperk verkrijgbaar waren. Het Victoriaanse nalatenschap is ook terug te vinden in de excentrieke flacons en het uiterlijk van de Penhaligon's boetieks. Het is hun gelukt om trouw aan hun oude normen en waarden te blijven met behulp van parfumeurs zoals Oliver Cresp. Alle geuren worden in Engeland handgemaakt en bevatten natuurlijke ingrediënten.

Penhaligon's heeft meerdere unisex geuren uitgebracht, noemenswaardig is Quercus (1996), een romig en frisse cologne voor zowel mannen als vrouwen met noten van limoen, citroen, kardemom, sandelhout en amber. Juniper Sling (2011) is geïnspireerd op de klassieke gin & tonic en maakt gebruik van jenever, kaneel, kersen en suiker.

Nieuwere Penhaligon's bestsellers zijn Vaara (2013), een Oosterse geur met rozenwater, wortelzaad, saffraan en honing, en Iris Prima (2013) die met houtige noten en iris een ballettentoonstelling tot leven brengt. De elegante Empressa (2014) is beschikbaar in een prachtige geschenkverpakking die werkt als een muziekdoos.
Toon Meer