Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Rochas Parfum & Damesgeur

Rochas is een Frans parfum en ontwerphuis. Het werd opgericht door Marcel Rochas in 1925 en was oorspronkelijk een haute couture huis dat elegante en moderne mode voor vrouwen ontwierp. Een bekend voorbeeld is de introductie van de rok met zakken.

Het bedrijf kreeg een nieuwe start toen de eerste Rochas geuren werden uitgebracht in 1934. De eerste collectie geuren bestond uit Avenue Matignon en Audace. Rochas geuren waren niet onmiddellijk populair en werden uit de productie gehaald toen ingredienten duurder werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar, nadat Remme Rochas (1943) uitgebracht werd ontving deze geur veel lof. Het was tijd voor Rochas om hun focus op geuren te richten. Femme is een zachte, complexe en zeer vrouwelijke geur met soepele noten van perzik, pruim en abrikoos. Dit wordt gecombineerd met anjer en een basis van leder, eikenmos en amber. In deze tijd bracht Rochas hun geuren uit met bijpassende lippenstiften en kousen wat vandaag de dag normaal is, maar toentertijd geheel ongewoon.

De parfums, met Femme als leider, zouden uiteindelijk zo populair worden dat het mode aspect van het bedrijf helemaal vergeten zou worden. Rochas stopte met het verkopen van couture begin jaren 50. Enkele jaren later overleed Marcel Rochas en werd het bedrijf overgenomen door zijn vrouw. Onder haar toezicht werd het bedrijf omgetoverd tot een internationaal parfumhuis. Er werden geweldige geuren uitgebracht, waaronder Mystere (1978), een mysterieuze, Oosterse bloemengeur en Byzance (1987), een chypre geur geïnspireerd op het Byzantijnse rijk met exotische noten van kruiden, Turkse roos, kardemom, sandelhout, heliotroop en muskus. De leuke en kleurrijke Tocade (1994) was een ander groot succes voor het merk met en frisse groene opening en een warm hart dat rust op een poederige basis van vanille. De fles doet je denken aan een fruitcocktail.

In 2002 begon het bedrijf weer mode te ontwerpen onder het toezicht van Olivier Theyskens en kreeg weer de status van een haute couture huis met jurken die ongewoon waren. Ze hebben meerdere beroemde fans, waaronder Jennifer Aniston, Jennifer Lopez en Sarah Jessica Parker.
Toon Meer