Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Salvador Dali Parfum & Damesgeur

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Marqués de Dalí de Pubol, doorgaand bekend als Salvador Dali, was een Spaanse schilder beroemd door zijn surrealistische creaties. Salvador Dali was geboren in 1904 in het plaatsje Figueres in Spanje, waar hij in 1989 ook stierf.

Salvador ontdekte zijn liefde voor schilderen toen hij in 1916 aan een tekenschool begon. In 1919 had zijn eerste publieke tentoonstelling, was hij slechts 15 jaar oud.

Een zeer jongen Salvador verhuisde naar Madrid om te studeren en werd bekender voor zijn verschillende persoonlijke stijlen, maar voornamelijk voor zijn experiment met kubisme. Nadat hij in 1926 geschorst werd reisde Salvador naar Parijs waar hij Pablo Picasso ontmoette. Pablo was ook een schilder en Salvadaor zou later inspiratie van hem opdoen waar zijn eigen kunstwerken.

In 1929 ontmoete Salvador Gala Eluard, de liefde van zij leven, tijdens een van zijn voorstellingen in Parijs. Ze gingen al snel samen wonen en trouwde zowel in 1937 als in 1958. Ondanks dat hij enkel ogen had voor Gala was het geen probleemloos huwelijk. In 1968 kocht hij een kasteel voor Gala waar hij enkel met geschreven toestemming mocht komen.

Dali overleed in 1989 en liet een grote erfenis achter. Merkwaardig is de Mae West Lips Sofa die verscheen in meerdere films zoals Alfred Hitchcock's Spellbound, Christian Dior kostuums samen met boeken, architectuur en foto's.
Enkele van zijn bekendste schilderijen zijn The Persistence of Memory, Swans Reflecting Elephants en Metamorphosis of Narcissus.

Salvador begon ook geuren te maken, geïnspireerd op zijn vrouw en muze Gala. Zijn eerste geur, Salvador Dali Parfum, kwam uit in 1983. De flacon van de parfum is in de herkenbare vorm van lippen. Dit is onderdeel van elke fles, in de vorm ervan of als tekening.
Het merk heeft verschillende collecties uitgebracht waaronder de Kiss Collection, DALI HAUTE PARFUMERIE en Aphrodite Collection.

Terwijl er meer dan 50 geuren te vinden zijn onder Salvador Dali's namen, waren er maar drie daarvan uitgebracht terwijl Salvador nog leefde.
Toon Meer