Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Salvatore Ferragamo Parfum & Damesgeur

Salvatore Ferragamo was een Italiaanse ontwerper die actief was in de jaren 30 en 40. Na zijn overlijden in 1960 werd het bedrijf overgenomen door de Ferragamo familie die het bedrijf sindsdien runnen. Het merk staat bekend om hun luxe schoenen, accessoires en geuren.

Ferragamo was geboren in Naples, maar verhuisde als jongeheer met zijn broers naar de Verenigde Staten. Veel Italiaanse families verhuisde in de 20ste eeuw naar het westen op zoek naar een beter leven. Salvatore Ferragamo is zijn hele leven al betrokken geweest met het maken van schoenen en zijn broer had een baan bij een schoenenfabriek geregeld. Toen hij en zijn broers een schoenwinkel in Hollywood opende maakte ze een fortuin. Het ging al snel rond hoe waanzinnig de kwaliteit van Ferragamo's schoenen waren en de grootste sterren kwamen langs voor een paar.

Na meer dan een decennia in Amerika besloot Ferragamo om terug te verhuizen naar Italië en opende een luxe boetiek in Florence. Het klantenbestand bestond onder andere uit Marilyn Monroe, Judy Garland en Eva Peron. Naar mate het bedrijf groeide bleven de kwaliteit van de schoenen gelijk doordat Ferragamo het uiterst belangrijk vond dat elk paar met uiterste zorg gemaakt werd.

Na het overlijden van Ferragamo in de jaren 60 werd het bedrijf doorgezet door zijn vrouw en kinderen. Als snel ging het familiebedrijf internationaal en vandaag de dag is zijn dochter Fiamma Ferragamo het creatieve brein achter de creaties van het bedrijf.

Pour Femme (1998) was de eerste Salvatore Ferragamo parfum. Het is een verfijnde bloemengeur met akkoorden van hout, gras en vers fruit. Een andere populaire Salvatore Ferragamo geur voor vrouwen is Incanto For Women (2003), een geur geïnspireerd door Ferragamo's voorliefde voor pracht. Witte perzik, pruim, rode lelie en ambrette zijn te vinden in deze zachte en elegante parfum. De geur is in meerdere varianten uitgebracht inclusief Incanto Shine (2007), Incanto Heaven (2007) en Incanto Bloom (2014). Emozione (2015) is een frisse poedergeur met bloemige noten van iris, pioen en heliotroop dat de geur een klassiek, vrouwelijke elegantie geeft.
Toon Meer