Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Serge Lutens Parfum & Damesgeur

Serge Lutens, iconisch ontwerper en artistiek directeur, heeft een kleurrijke carrière gehad bij de beste beautybedrijven voordat hij zijn eigen bedrijf begin 21ste eeuw oprichtte. Met een interesse in fotografie en schoonheid verhuisde de Fransman op 20-jarige leeftijd naar Parijs. Hij kreeg een baan bij Vogue aangeboden en stond al snel bekend om zijn innovatieve en chique creaties van make-up, haar en juwelen. Naast zijn werk voor Vogue bleef hij fotograferen en films creëren. Zijn indrukwekkende afbeeldingen werden tentoongesteld in alle hoeken van de wereld, waaronder het bekende Guggenheim Museum in New York.

Tijdens zijn werk bij Shiseido bracht ontwierp zijn zijn eerste geur. In tegenstelling tot veel ontwerpers heeft Serge Lutens een actieve rol binnen de creatie van al zijn geuren. Het debuut van zijn eerste geur, Nombre Noir (1982), was het begin van een nieuwe richting in zijn carrière.

Alle geuren van Serge Lutens zijn unisex, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Sinds 2000 worden alle Lutens geuren in de iconische rechthoekige fles uitgebracht, met een simpel label met de naam van de geur. Het is enkel aan de kleur van de vloeistof en de naam te zien om welke geur het daadwerkelijk draait.

Voor een decennium ontwikkelde Lutens ongewone luxe geuren voor de exclusieve Les Salons du Palais Royal in Parijs. Na een scala aan onvergetelijke geuren richtte hij zijn eigen merk op. Als parfumeur koos hij voor ingrediënten van hoge kwaliteit, met elke geur creëert hij een scene of karakter. Een goed voorbeeld hiervan is Ambre Sultan (2000) schetst een beeld van een bedoeïenentent in de woestijn met noten van brandend wierook, kruiden en diepe, donkere rozijnen. Mouscs Koublai Khan (1998) geeft vorm aan het portret van de gevreesde Mongolische krijgsheer Koublai Khan met grote hoeveelheden van muskus en civet, geur van een oerbeest. Een zoetere geur van Serge is de productie van Bas de Soie (2010), met als betekenis "zijde kousen" en geeft hier vorm aan met noten van iris en hyacint.
Toon Meer