Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Tom Ford Parfum & Damesgeur

Tom Ford is een Amerikaanse modeontwerper en creatief directeur van het bedrijf die dezelfde naam draagt. Voordat hij zijn eigen label had opgericht was hij voornamelijk bekend om het revitalizeren van Gucci en Yves Saint Laurent. Hij komt oorspronkelijk uit Texas, maar verliet het zuiden als jongeheer om kunstgeschiedenis aan de universiteit van New York te studeren. Nadat hij met die opleiding gestopt was werd hij aangenomen door de exclusieve, privéschool Parsons School of Design en studeerde architectur. Ford haalde zijn diploma in architectuur, maar besloot om werk te zoeken binnen de mode-industrie. Tijdens het solliciteren liet hij achterwegen welke opleiding hij daadwerkelijk had gevolgd, omdat de Parsons school ook bekend stond om de ontwerpafdeling.

Ford kreeg het uiteindelijk voor elkaar om werk bij een klein sportbedrijf te vinden als ontwerp assistent. De jonge ontwerper-in-training groeide door naar mannenkleding en begon te werken voor Perry Ellis waar hij samen met Marc Jacobs werkte. Nadat hij daar voor een paar jaar had gewerkt werd hem een positie bij Gucci aangeboden. Het einde van de jaren 80 was moeilijk geweest voor het Italiaanse merk en ze hadden nieuwe ideeën nodig. Met Ford als creatief directeur werd Gucci succesvoller dan ooit en kocht zelfs het bedrijf Yves Saint Laurent dat onder de leiding van Ford viel.

Het Tom Ford merk creëert niet alleen mannen en vrouwen mode. Kort nadat Ford een oogmode collectie uitbracht werden parfums aan de collectie toegevoegd en Ford regisseerde zijn debuut motion picture A Single Man in 2009. Hij heeft haute couture voor Michelle Obama, Gwyneth Paltrow en Beyoncé ontworpen. Black Orchid (2006) was de eerste geur die door Tom Ford uitgebracht werd en is nog steeds een bestseller. Black Orchid is een duistere bloemengeur met noten van zwarte truffel, zwarte bessen, pure chocolade en wierook. Een andere populaire Tom Ford parfum is Nour Pour Femme (2015), een vrouwelijke variant van de populaire Noir for Men. Het brengt mandarijn en bittere sinaasappel samen met roos, jasmijn en vanille. Het merk heeft ook een collectie geuren onder de naam "Tom Ford Private Blend" die exclusieve geuren in gelimiteerde hoeveelheden uitbrengt. Een voorbeeld daarvan is Jasmin Rouge (2011), een kruidige bloemengeur. Ford brengt citrusnoten samen in de klassieke Italiaanse cologne in zijn unisex Neroli Portofino serie (2011).
Toon Meer