Verdien Punten Op Elke Bestelling
100% Originele Producten
Betaal Met iDeal of Klarna

Van Cleef & Arpels Parfum & Damesgeur

Van Cleef & Arpels is en welbekend Franse juwelier die naast juwelen ook uitmuntende parfums creëert. Het verhaal van het bedrijf begint met liefde. Alfred van Cleef, een Nederlandse man op reis, ontmoette Estelle Arpels in Frankrijk. Het was duidelijk dat ze een perfect stel waren toen hij erachter kwam dat Estelle's vader kostbare stenen verkocht aangezien zijn familie uit diamant-snijders bestond. Het jonge stel trouwde kort daarna, in 1895, en een jaar daarna begonnen de twee families samen een bedrijf. In 1906, nadat Arpels overleden was, opende Alfred de eerste Van Cleef & Arpels ter ere van haar ter nagedachtenis.

De twee families bleven samenwerken en hun collecties werden al snel bekend in Parijs. Ze specialiseerde in op maat gemaakte juwelen voor de rijk en invloedrijke en hun juwelen werden gedragen door beroemde stelletjes begin 20ste eeuw. De Hertog van Windsor ging naar Van Cleef & Arpels om de prachtige saffier en diamanten armband te halen die hij aan Wallis Simpson gaf hun op hun huwelijksdag. Andere bekende klanten waren Jackie Onassis, Grace Kelly en Elizabeth Taylor.

De eerste Van Cleef & Arpels parfum First for Women (1976) is een diepe vrouwelijke combinatie van bloemen en fruit. First was zeer populair en er zijn meerdere variaties op deze geur uitgebracht, waaronder First Edition Blanche (2013). De Van Cleef parfum is een Oosterse geur met bloemige noten, uitgebracht in 1993. Feerie (2008) is verpakt in een prachtige flacon met een elfje. Feerie is samengesteld met viool en zwarte bessen gecombineerd met groene noten en rozen die rusten op een houtige vetiver basis.

Van Cleef & Arpels is groter dan ooit en naast winkels in Europa zijn ze nu ook te vinden in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. We zullen hun juwelen en fantastische geuren nog lang kunnen bewonderen.
Toon Meer